Forţele israeliene au intrat cu buldozere în sudul Fâşiei Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe vehicule blindate israeliene, între care şi buldozere, au pătruns ieri în Fâşia Gaza, aparent pentru a distruge tuneluri, în apropiere de sectorul în care au avut loc incidente violente la sfârşitul săptămânii, potrivit unor martori oculari.

Forţele israeliene au avansat 500 de metri în direcţia Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza, unde au săpat şanţuri adânci şi au tras tiruri de somaţie pentru a-i ţine la distanţă pe agricultori, au precizat sursele citate, relatează Mediafax.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că forţele comasate "în apropierea barierei" au descoperit un cadavru şi un dispozitiv exploziv, pe care militarii l-au denonat, ulterior, în mod controlat. Acesta nu a făcut alte precizări.

O echipă medicală palestiniană a recuperat cadavrul unui palestinian ucis, Suleiman Arafat, în vârstă de 27 de ani, frate cu Haitham Arafat, ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă de explozia unui obuz de tanc, în acelaşi sector.

Jihadul Islamic, o grupare radicală palestiniană de dimensiuni reduse, a anunţat într-un comunicat că Suleiman Arafat era unul dintre combatanţii săi şi că acesta a fost ucis în timpul unor confruntări în care au murit şi militari israelieni, vineri. În schimb, potrivit Jihadului Islamic, Haithan Arafat era civil, neimplicat în lupte.

În acest sector din Fâşia Gaza, au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute cele mai devastatoare violenţe înregistrate de la ofensiva Israelului, în urmă cu 14 luni, împotriva mişcării islamiste Hamas, care controlează acest teritoriu palestinian.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite