Familia lui Shani Louk, tânăra răpită de Hamas de la un festival și târâtă prin Gaza, confirmă că a fost ucisă

0
Publicat:

Familia lui Shani Louk, tânăra în vârstă de 22 de ani, a confirmat moartea tragică a acesteia, după ce a fost răpită în prima zi a invaziei Hamas în Israel. Vestea vine la trei săptămâni de la răpirea lui Shani în timpul festivalului electronic Nova, după care a fost „etalată” de teroriști pe bancheta din spate a unui camion.

Shani Louk a fost răpită de Hamas pe 7 octombrie, prima zi a invaziei din Israel. FOTO via N-TV.de
Shani Louk a fost răpită de Hamas pe 7 octombrie, prima zi a invaziei din Israel. FOTO via N-TV.de

Shani Louk, o tânără cu dublă cetățenie germano-israeliană, a fost răpită de teroriștii Hamas pe 7 octombrie de la festivalul de lângă Kibbutz Reim. Atacul, care a avut loc în zori, s-a soldat cu răpirea a cel puțin 239 de ostatici și cu pierderea a aproximativ 1.400 de vieți omenești.

Timp de mai bine de trei săptămâni, familia lui Shani a păstrat speranța că va putea fi salvată de teroriștii Hamas. Cu toate acestea, astăzi, mama ei, Ricarda, a anunțat luni moartea tinerei la postul german de televiziune RTL, spunând: „Din păcate, am primit ieri vestea că fiica mea nu mai este în viață”. Sora lui Shani, Adi, și-a împărtășit durerea pe Instagram, confirmând moartea surorii sale, scrie cotidianul britanic „Daily Mail”. 

Forțele de apărare israeliene (IDF) au informat familia că a fost găsit un os de la baza craniului lui Shani, dar circumstanțele exacte ale morții sale rămân neclare. Descoperirea acestui os, esențial pentru supraviețuire, ridică întrebări cu privire la calendarul și circumstanțele care au dus la decesul lui Shani.

Calvarul lui Shani Louk a început atunci când a fost plimbată de atacatorii Hamas după atacul de la festivalul din Israel. Imaginile video au ridicat îndoieli cu privire la starea ei la momentul respectiv, deși mama ei a declarat ulterior că Shani era în viață și că era ținută într-un spital din Gaza.

În mod tragic, se crede că și prietenul lui Shani, cetățeanul mexican Orión Hernández Radoux, a fost răpit de teroriști în timpul aceluiași atac.

Familia lui Shani a criticat anterior guvernul german pentru că nu a răspuns la cererile lor de ajutor, în ciuda indiciilor că ea ar putea fi încă în viață în Gaza.

Shani, care a crescut în Israel, dar deținea un pașaport german, se afla printre sutele de participanți la festivalul de muzică Nova, unde Hamas a comis un masacru și a provocat moartea a numeroși civili.

Shani Louk era cunoscută pentru opiniile sale pacifiste și pentru implicarea în organizarea de festivaluri de muzică. Familia ei a lansat apeluri emoționante de ajutor, căutând cu disperare informații despre locul unde se află și starea ei de sănătate.

Inițial, Hamas a susținut că trupul pe care l-a afișat era cel al unui soldat israelian de sex feminin, dar ulterior s-a confirmat că este vorba despre Shani. Tatuajele distinctive de pe picior și părul ei cu dreadlock-uri au fost recunoscute de familia ei.

Festivalul Nova, unde a fost răpită Shani, a fost una dintre primele ținte ale atacului surpriză al Hamas de pe 7 octombrie. Supraviețuitorii au povestit calvarul îngrozitor de a se ascunde sub tufișuri, de a înregistra mesaje de adio și de a îndura ore întregi de teroare înainte de sosirea salvatorilor israelieni.

În timp ce ancheta privind circumstanțele morții lui Shani Louk continuă, familia și apropiații acesteia deplâng pierderea unei tinere care era dedicată păcii și muzicii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite