Explozie la intrarea pe aeroportul militar din Kabul

0
Publicat:

Mai multe persoane au fost ucise după ce o explozie a zguduit intrarea pe aeroportul militar din Kabul, duminică dimineață.

Explozie la intrarea pe aeroportul militar din Kabul FOTO Twitter
Explozie la intrarea pe aeroportul militar din Kabul FOTO Twitter

"Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Abdul Nafy Takor, citat de Agerpres. "Compatrioţi ai noştri au fost ucişi şi răniţi în explozie", a mai spus Takor, fără a oferi detalii cu privire la numărul persoanelor rănite sau ucise.

El a adăugat că autorităţile anchetează incidentul.

Aeroportul militar din Kabul se situează lângă aeroportul internaţional al capitalei afgane şi lângă Ministerul de Interne afgan.

Chiar dacă talibanii susţin că au îmbunătăţit securitatea naţională după ce au revenit la putere în august 2021, de atunci au avut loc numeroase atentate cu bombă şi atacuri, dintre care multe au fost revendicate de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Pe 12 decembrie, un atentat revendicat de SI a fost comis de bărbaţi înarmaţi, dintre care unii au fost ucişi, împotriva unui hotel din capitala afgană unde erau cazaţi oameni de afaceri chinezi. Cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în timpul acestui atentat. Unii rezidenţi au sărit pe ferestrele hotelului în încercarea de a scăpa de incendiul care s-a declanşat în timpul atacului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite