Explozie a vânzărilor de programe care monitorizează munca de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vânzările de programe informatice pentru supravegherea muncii de la domiciliu au explodat în ultimele săptămâni în Statele Unte, pe fondul creşterii numărului persoanelor nevoite să se autoizoleze din cauza noului coronavirus.

De teama ca angajaţii să nu se relaxeze în căminul propriu şi să „uite” de programul muncă, numeroase companii au recurs la soluţia programelor informatice care permit supravegherea activităţii, scrie Bloomberg.

Axos Financial este una dintre companiile care s-a dotat cu un astfel de program, realizând capturi de ecran la fiecare zece minute pentru a-şi monitoriza angajaţii aflaţi în autoizolare. „Am remarcat că unele persoane profită în mod abuziv de programul flexibil”, s-a apărat directorul general al acestei bănci.

Spre deosebire de Franţa, unde utilizarea unor astfel de programe este strict încadrată, în Statele Unite şefii de companii le pot folosi fără nicio problemă dacă îşi avertizează din timp angajaţii, notează slate.fr.

Time Doctor, Teramind, VeriClock, ActivTrak, Hubstaff sau Sneek propune diverse funcţii, de la înregistrarea tuturor click-urilor până la calcularea numărului de e-mailuri trimise în interes de serviciu, realizarea unor capturi de ecran la fiecare cinci sau zece minute şi menţinerea conexiunii video cu toţi membrii echipei.

Sneek a raportat o creştere de zece ori a vânzărilor în comparaţie cu perioada anterioară coronavirusului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite