El Chapo i-ar fi dat 1 milion de dolari fratelui preşedintelui statului Honduras, mită care trebuia să ajungă la şeful de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
El Chapo FOTO Arhiva
El Chapo FOTO Arhiva

Procurorii americani au afirmat că traficantul mexican de droguri „El Chapo” Guzman i-a dat 1 milioan de dolari fratelui preşedintelui statului Honduras, mită care trebuia să ajungă la liderul ţării, potrivit BBC News.

Acuzaţia a fost citiă la începutul procesului fratelui preşedintelui Juan Orlando Hernandez, care a avut loc la New York.

Juan Antonio Hernandez a fost arestat într-o operaţiune antidrog din Miami, în luna noiembrie a anului trecut.

Preşedintele spune că acuzaţiile sunt „100% false, absurde şi ridicole”.

Liderul conservator, care se bucură de susţinerea puternică a administraţiei Trump, a spus că acuzaţiile „sunt mai puţin serioase decât Alice în Ţara Minunilor”.

Într-un mesaj pe Twitter în care a folosit cuvinte dure, preşedintele în vârstă de 50 de ani – care nu a fost pus sub acuzare în acest dosar – a subliniat şi faptul că procurorul nu a spus că el a primit banii care i-ar fi fost daţi fratelui său.

Juan Antonio „Tony” Hernandez (41 de ani), se confruntă cu patru capete de acuzare, inclusiv conspiraţie de a importa cocaină în SUA şi infracţiuni legate de armament. El neagă acuzaţiile. Dacă va fi condamnat, riscă închisoare pe viaţă.

„Inculpatul a fost protejat de fratele săi şi a avut acces la el, preşedintele actual al statului Honduras, un om care el însuşi a primit milioane de dolari de mită din bani obţinuţi din trafic de droguri”, a spus procurorul american adjunct Jason Richman.

„Mitele pe care le-a primit de la unii dintre cei mai mari traficanţi de cocaină din lume, mitele pe care le-a primit de la oameni ca El Chapi şi cartelul Sinaloa, care i-a livrat personal 1 milion de dolari acuzatului pentru fratele său”.

Procurorul nu a menţionat când s-ar fi petrecut presupusa tranzacţie.

La începutul acestui an, Guzman a fost condamnat într-un tribunal american de închisoare pe viaţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite