Egiptenii ies din nou în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de egipteni au umplut din nou Piaţa Tahrir din Cairo, vineri, pentru a protesta împotriva armatei care se află la putere şi care a dizolvat Parlamentul, preluând puterea legislativă.

Grupurile islamiste, seculare şi partidele tinerilor au cerut egiptenilor să iasă în stradă după rugăciunile de vineri pentru a protesta împotriva Consiliului Suprem al Forţelor Armate. Generalii aflaţi la putere au emis decrete care dizolvă parlamentul arogându-şi astfel puterea legislativă. Criticii şi analiştii spun că gestul lor e echivalent cu o lovitură de stat militară.

Generalii au anulat alegerile legislative şi au dizolvat parlamentul nou format, după ce Curtea Supremă Constituţională a declarat alegerile ilegale deoarece membrii de partid au putut candida pe locurile alocate independenţilor.

Fraţii Musulmani au fost acuzaţi şi ei de faptul că pun presiune pe oficialii comisiei electorale pentru ca aceştia să-l declare pe candidatul lor, Mohammed Mursi, câştigător al cursei prezidenţiale. Acuzaţia vine de la rivalul lui Mursi, Ahmed Shafiq.
Fraţii Musulmani au îndemnat la proteste masive vineri în Piaţa Tahrir din Cairo şi în alte oraşe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite