Egipt: Opoziţia contestă rezultatul referendumului pe tema Constituţiei, denunţând fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opozitia a protestat în mai multe rânduri faţă de proiectul de Constituţie redactat de islamiştii la putere FOTO Reuters
Opozitia a protestat în mai multe rânduri faţă de proiectul de Constituţie redactat de islamiştii la putere FOTO Reuters

Opoziţia din Egipt va contesta oficial rezultatul referendumului pe tema Constituţiei, apreciind că victoria anunţată este efectul fraudelor electorale, informează AFP. Sunt aşteptate noi demonstraţii de protest.


"Frontul Salvării Naţionale va contesta rezultatul referendumului din cauza fraudelor şi încălcării regulilor electorale", a declarat liderul formaţiunii, naţionalistul de stânga Hamdeen Sabbahi.

Forţele islamiste aflate la putere în Egipt susţin că proiectul Constituţiei, denunţat de opoziţie, a fost aprobat cu 64 la sută din voturi în cursul referendumului.

Rezultatele au fost anunţate de mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine preşedintele Mohamed Morsi.

Rata de participare la referendum a fost de 32%. Comisia electorală urmează să anunţe rezultatele definitive peste două zile.

Sâmbătă seara, vicepreşedintele Mahmoud Mekki, un magistrat respectat, şi-a anunţat demisia, explicând că şi-a dat seama că activitatea sa politică nu este compatibilă cu cea de judecător.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite