Doi palestinieni, grav rãniţi într-un raid aerian al Israelului la Rafah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi palestinieni au fost grav rãniţi, duminicã, la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, într-un raid direcţionat al aviaţiei israeliene, au anunţat surse medicale, preluate de AFP.

Atacul aviaţiei israeliene a vizat o motoretã aflatã în cartierul Brazil din Rafah, a indicat sursa amintitã.

'Au fost rãniţi zece palestinieni, dintre care doi au fost loviţi grav', a declarat medicul Ashraf al-Qodra, purtãtor de cuvânt al Ministerului Sãnãtãţii al guvernului Hamas din Fâşia Gaza.

Iniţial, o sursã medicalã anunţase cã o persoanã a fost ucisã, iar alte cinci rãnite, printre care doi copii, în raidul aviaţiei israeliene.

Într-un comunicat, armata israelianã a afirmat cã l-a vizat pe Tala'at Halil Muhammad Jarbi, nãscut în 1989, 'un agent al Jihadului mondial' din Rafah, şi pe Abdullah Muhammad Hassan Maqawai, nãscut în 1988, membru al Consiliului Shura Martirilor din Ierusalim, o minusculã grupare jihadistã cu sediul în oraşul Gaza.

Potrivit armatei, Tala'at Jarbi desfãşura 'de mai mulţi ani importante activitãţi teroriste, între care tirul cu rachete şi fabricarea de arme'.

De peste un an, mişcarea islamistã Hamas aflatã la putere în Fâşia Gaza depune oficial eforturi pentru a menţine un armistiţiu tacit, şubred şi marcat de rãbufniri ale violenţei, cu armata israelianã.

În pofida acestui armistiţiu, grupãri înarmate din fâşia Gaza, în special salafiste şi jihadiste, lanseazã frecvent rachete asupra Israelului.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite