„Doamna de Fier“ a Turciei a lansat „Partidul Bun“ pentru a pune capăt regimului Erdogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meral Akşener, supranumită „Doamna de Fier“, o figură importantă a naţionaliştilor turci, a lansat astăzi „Partidul Bun“, cu scopul declarat de a pune capăt regimului Erdogan la alegerile prezidenţiale din 2019.

În vârstă de 61 de ani, Meral Akşener a promis o Turcie „puternică, fericită şi reîmprospătată“ în cursul discursul susţinut la Ankara cu prilejul lansării „Partidului Bun“, transmite AFP.

„Avem speranţă, visuri şi putere. Vrem o Turcie echitabilă, vrem o societate liberă“, a adăugat ea în faţa a mii de susţinători.  

Akşener a făcut parte din Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP) şi a fost ministru de Interne şi vicepreşedintă a Parlamentului turc. Ea s-a retras din MHP în septembrie 2016, după ce nu a reuşit să preia şefia de la Devlet Bahçeli, cunoscut de 20 de ani încoace ca fiind liderul dreptei naţionaliste turce.

Dacă MHP a susţinut modificarea Constituţiei prin referendum, ceea ce a dus la sporirea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Meral Akşener s-a opus acestui demers.

Ea este înconjurată de foşti membri importanţi ai MHP, dar şi de membri respinşi de extrema dreaptă şi de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan a fost prim-ministru în perioada 2003-2014 şi este din 2014 preşedinte al Turciei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite