Distrugătorul american USS Carney a doborât mai multe rachete în Marea Roșie, „posibil“ îndreptate spre Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distrugătorul american „operând în nordul Mării Roşii" a doborât trei rachete sol-sol şi mai multe drone „care se îndreptau potenţial spre ţinte din Israel" şi lansate de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Pentagonul, relatează AFP, scrie Agerpres.

Distrugătorul USS Carney FOTO:  Oleksandr Shestakov/Shutterstock
Distrugătorul USS Carney FOTO: Oleksandr Shestakov/Shutterstock

„Din ceea ce ştim", nu se înregistrează răniți printre marinarii de pe USS Carney sau printre civilii de pe uscat, a comunicat Departament american al Apărării într-o conferință de presă.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au preluat controlul asupra capitalei yemenite, Sanaa, în 2014, declanşând confruntări împotriva forţelor guvernamentale care a făcut sute de mii de morţi şi milioane de refugiați, scufundând Yemenul într-una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

Interceptarea acestor drone şi rachete vine în contextul preocupării Statelor Unite cu privire la implicare directă a Teheranului în conflictul dintre Israel şi Hamasul palestinian, care a făcut câteva mii de morţi.

În Irak, dronele sunt folosite împotriva forţelor americane şi coaliţiei internaţionale din această ţară au fost „dejucate" miercuri, iar dispozitivele „doborâte", înregistrându-se răniţi uşor, au informat autorităţile militare americane. Facţiunile armate irakiene apropiate Iranului au ameninţat în ultimele zile că vor ataca obiectivele americane din Irak din cauza sprijinului SUA pentru Israel.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a comunicat că Statele Unite trimit un al doilea portavion în estul Mării Mediterane, pentru „a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort care vizează extinderea acestui război".

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite