Dalai Lama, filmat când îi cere unui copil să îi „sugă limba”. Reacția liderului spiritual după publicarea imaginilor VIDEO

0
Publicat:

Dalai Lama a fost acuzat de comportament inadecvat, după ce a sărutat un băiat pe buze și i-a cerut să îi „sugă limba”. Întreaga scenă a avut loc la un eveniment public din India și a fost filmată de spectatori. Videoclipul, devenit viral, a fost catalogat drept scandalos.

Dalai Lama, protagonistul unui videoclip scandalos FOTO EPA-EFE
Dalai Lama, protagonistul unui videoclip scandalos FOTO EPA-EFE

Imaginile au fost surprinse la finalul lunii februarie, la templul lui Dalai Lama din Dharamshala. Participanți au fost în jur de 100 de elevi, proaspăt absolvenți ai Fundației M3M din India, notează The Guardian.

Videoclip scandalos, devenit viral

Într-un videoclip care a devenit viral, unul dintre micuții elevi s-a apropiat de un microfon și l-a întrebat pe Dalai Lama: „Pot să te îmbrățișez?”

Liderul spiritual, în vârstă de 87 de ani, l-a îndemnat pe băiat să urce pe platforma unde stătea el. I-a făcut un semn către obraz și i-a spus: „întâi aici”, după care copilul i-a dat un pupic și o îmbrățișare.

Dalai Lama l-a ținut în brațe pe băiat, spunând „cred că și aici”. Apoi l-a sărutat pe buze.

Și suge-mi limba”, l-a încurajat apoi Dalai Lama, scoțând limba, frunte în frunte cu copilul.

Băiatul s-a îndepărtat, în timp ce Dalai Lama a râs și l-a tras înapoi pentru o altă îmbrățișare. De asemenea, publicul se amuza.

Ulterior, liderul spiritual l-a sfătuit pe micuț să se uite în jur la cei care creează „pace și fericire” și să nu urmeze „ființe umane care omoară mereu alți oameni”, înainte de a-i oferi o ultimă îmbrățișare.

Pe măsură ce videoclipul s-a răspândit pe internet, oamenii l-au etichetat drept „nepotrivit”, „scandalos” și „dezgustător”.

Dalai Lama și-a cerut scuze

Drept reacție în urma acestei controverse, reacția biroului lui Dalai Lama a fost să prezinte scuze publice și să transmită că a fost vorba despre un comportament „nevinovat și jucăuș”.

Sanctitatea Sa dorește să își ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care cuvintele sale ar fi putut-o provoca. Sfinția Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”, se arată în comunicat.

Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este cea mai sfântă figură din budismul tibetan și trăiește în exil în India din 1959, când Tibetul a fost anexat de China. Liderul spiritual s-a mai confruntat cu controverse anterioare. În 2019, el a stârnit un alt scandal după ce a sugerat că, dacă Dalai Lama s-ar întoarce ca femeie „ar trebui să fie mai atractivă”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite