Cutremur de 6,3 grade în Papua Noua Guinee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudine 6,3 a zguduit, luni, o regiune din Papua Noua Guinee, stat situat în vestul Oceanului Pacific, la nord de Australia. Până în prezent nu există informaţii privind pagube majore, potrivit seismologilor.

Seismul de 6,3 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 39 de kilometri, în regiunea Noua Irlandă din Papua Noua Guinee. Zona este cunoscută pentru activitatea sa seismică şi vulcanică.

"Ar putea fi câteva pagube în apropiere de epicentru, dar aceste insule din nord sunt foarte slab populate", a afirmat Hugh Glanville, seismolog la Geoscience Australia, citat de AFP.

Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami, Glanville explicând că pentru cutremurele cu magnitudine mai mică de 6,5 nu este necesară o avertizare de val gigantic.

Magnitudinea a fost măsurată la 6,2 de Institutul american de Geofizică (USGS), iar seismul s-a produs la 794 de kilometri de capitala Port Moresby.

Regiunea, în care se află mai mulţi vulcani activi, este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la intersecţia mai multor plăci tectonice, şi este una dintre zonele din lume în care seismele şi erupţiile vulcanice sunt cele mai frecvente.


Regiunea Noua Irlandă din Papua Noua Guinee

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite