Criza din Sudan: 17 persoane, dintre care cinci copii, ucise într-un atac aerian

0
Publicat:

Șaptesprezece persoane, dintre care cinci copii, au fost ucise într-un atac aerian în capitala Sudanului, Khartoum, spun oficialii.

Sudan FOTO: EPA EFE
Sudan FOTO: EPA EFE

Douăzeci și cinci de case au fost distruse în atacul de sâmbătă în cartierul dens populat Yarmouk, atac ce a venit la o zi după ce un general din vârful armatei a amenințat că va intensifica atacurile împotriva forțelor paramilitare, scrie BBC.

Luptele dintre armata sudaneză și RSF au izbucnit la mijlocul lunii aprilie, ca urmare a unei lupte vicioase pentru putere în cadrul conducerii militare a țării.

La începutul lunii iunie, RSF a pretins controlul deplin asupra Yarmouk, o zonă a capitalei care găzduiește o unitate de producție de arme.

Cifrele precise cu privire la numărul de oameni uciși în lupte sunt greu de stabilit, dar se crede că au depășit 1.000, inclusiv mulți civili prinși în focul încrucișat.

Aproximativ 2,2 milioane de persoane au fost strămutate în țară și mai mult de jumătate de milion se adăpostesc în țările învecinate, potrivit ONU.

Au fost anunțate mai multe încetări ale focului pentru a permite oamenilor să scape de lupte, dar acestea nu au fost respectate.

Recentul atac a vizat civili din zonele Mayo, Yarmouk și Mandela, potrivit RSF. Armata nu a comentat.

Zeci de mii de civili au fugit peste graniță în Ciadul vecin.

Medicii și spitalele de acolo au fost suprasolicitate și se luptă să facă față.

Violența a reînviat, de asemenea, un conflict vechi de două decenii în regiunea Darfur de vest a Sudanului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite