Coreea de Sud a înfiinţat o unitate de poliţişti marca Gangnam Style

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniformele poliţiştilor au fost create de unul dintre designerii cântăreţului Psy. FOTO: Getty Images
Uniformele poliţiştilor au fost create de unul dintre designerii cântăreţului Psy. FOTO: Getty Images

Coreea de Sud a făcut cunoscut lumii întregi cum arată „noul echipaj de poliţie pentru turişti”, care va sta la dispoziţia străinilor veniţi să viziteze ţara. Ofiţerii vor purta uniforme moderne şi cochete, create de designerul cântăreţului rap Psy, şi şi-au făcut intrarea printr-un spectacol marca Gangnam Style.

Aproximativ 100 de tineri şi tinere poliţişti alcătuiesc prima unitate a noii divizii de forţe de ordine. Această unitate a fost creată pentru a preveni şi pentru a rezolva cazurile de tâlhărie în care turiştii din Seul sunt victime.

Ofiţerii au fost selectaţi în funcţie de abilităţile lor lingvistice, fiind favorizaţi mai ales poligloţii. Cele mai căutate limbi au fost engleza, japoneza şi dialectul mandarin.

Toţi cei care bănuiesc că au fost înşelaţi de şoferii de taxi sau de vânzătorii ambulanţi pot veni şi ni se pot spune ce s-a întâmplat. Vom ajuta la rezolvarea problemei”, a declarat Park Jae-Hyoung, ofiţer vorbitor de limba engleză.

Fiecare poliţist din noua unitate va purta asupra lui o insignă care va specifica limba străină vorbită şi o uniformă albastră, gândită de unul dintre designerii celebrului rapper sud-coreean Psy, însă nu va purta asupra lui nicio armă. 

Hitul Gangnam Style s-a auzit în timpul ceremoniei de inaugurare, iar poliţiştii au avut un scurt moment de divertisment în care au dansat asemenea coregrafiei semnate de Psy.

Poliţia turiştilor nu a fost creată pentru că această ţară este nesigură”, a subliniat Lee Charm, preşedintele Organizaţiei de Turişti din Coreea de Sud. „Voi sunteţi ambasadori care dovedesc cât de sigură este ţara noastră. De acum înainte, veţi fi foarte ocupaţi să faceţi fotografii cu turiştii”, a încheiat oficialul, adresându-se recruţilor.

Numărul turiştilor sosiţi în Coreea de Sud a crescut constant în ultimii ani, iar anul trecut a depăşit pentru prima oară 10.000 de străini, parţial datorită interesului internaţional stârnit de rapperul Psy. Gangnam Style a devenit cel mai popular videoclip pe Youtube, având aproape 1,8 miliarde de vizualizări.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite