Coreea de Nord interzice piercing-ul şi îmbrăcămintea în stil occidental

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un Foto:Getty Images
Kim Jong-un Foto:Getty Images

Piercing-urile şi hainele cu influenţe occidentale, cum ar fi blugii, au fost interzise în Coreea de Nord, măsurile făcând parte din încercarea regimului de la Phenian de a elimina orice urmă de capitalism din societate.

Potrivit cotidianului „The Telegraph“, interdicţiile au fost descoperite în provinciile Hamgyong de Nord şi Yanggang de către colaboratorii site-ului de jurnalism cetăţenesc Rimjin-gang, un website nord-coreean susţinut de AsiaPress.

Având în vedere că ambele provincii sunt situate la frontiera cu China, locuitorilor le este mai uşor să aibă acces la informaţii legate de lumea din afara graniţelor nord-coreene. 

Numai că regimul de la Phenian se opune cu înverşunare culturii occidentale, indiferent de forma acesteia, iar cei care sunt găsiţi vinovaţi de comportament „antisocialist“ ajung în lagăre de muncă. 

„Tot mai mulţi nord-coreeni sunt atraşi de cultura occidentală“, a afirmat Ishmaru Jiro, un reporter japonez care abordează teme ce ţin de Coreea de Nord. 

În contextul în care se apropie al şaptelea congres al Partidului Munictoresc, „unităţi de inspecţie“ formate din adolescenţi dedicaţi liderului Kim Jong-un patrulează pe străzi pentru a-i identifica pe cei care îndrăznesc să încalce codul vestimentar.

„Inspectorii“ analizează lungimea fustelor, forma pantofilor, modelul de tricouri, dar şi tunsorile. De altfel, nu orice frizură este permisă de Phenian, relatări despre cele „autorizate“ de regimul care încearcă să păstreze secret tot ce se întâmplă în ţară existând încă de acum câţiva ani. 

Tunsori permise in Coreea de Nord (2013) Foto

Tunsori permise în Coreea de Nord Foto: AP

Coafuri recomandate de Phenian AP

Voluntarii încearcă să identifice orice abatere de la regulile impuse de Phenian. De pildă, Uniunea Tinerilor Nord-Coreeni  le „vânează“ pe femeile necăsătorite care au mici „afaceri“ în pieţe, întrucât acest lucru este interzis, adaugă publicaţia citată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite