Coreea de Nord dezminte că exportă arme în Rusia

0
Publicat:

Coreea de Nord a negat că ar fi furnizat arme Rusiei, potrivit unei informări a presei de stat. Răaspunsul a venit la câteva săptămâni după ce SUA au declarat că Moscova se îndreaptă spre Phenian pentru a-și reface stocurile de arme.

FOTO captură Vadim Belikov/AP
FOTO captură Vadim Belikov/AP

"Nu am exportat niciodată arme sau muniţii în Rusia şi nu avem de gând să le exportăm", a declarat un responsabil de la Biroul general de echipamente al Ministerului Apărării într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă KCNA, potrivit Agerpres.

Declarația Coreei de Nord vine după ce Casa Albă a anunțat că Rusia cumpără obuze de artilerie și rachete de la Phenian. Acestea ar urma să fie folosite în războiul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, declara că aceste achiziții "ar putea include literalmente milioane de cartuşe, rachete şi obuze de artilerie". Potrivit informațiilor desecretizate, Kirby a subliniat că achizițiile nu ar fi fost încă finalizate și nici nu ar exista indicii potrivit cărora armele ar fi folosite pe teritoriul Ucrainei. 

În comunicatul publicat de agenția oficială de presă KCNA, Phenianul afirmă că SUA şi "alte forţe ostile răspândesc un zvon de trafic de arme" între Coreea de Nord şi Rusia.

"Avertizăm Statele Unite să înceteze să mai facă remarci imprudente", a continuat documentul, subliniind în acelaşi timp că Phenianul îşi rezervă dreptul de a exporta echipamente militare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite