Cisiordania: Ciocniri cu explozii și gaze lacrimogene între palestinieni şi soldaţi israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Ramallah din Cisiordania a fost joi dimineaţă scena unor ciocniri între palestinieni şi soldaţi israelieni după ce aceştia din urmă au ajuns în localitate pentru o operaţiune de demolare a casei unui atacator palestinian, transmit Reuters şi Xinhua, citate de Agerpres.

Ciocniri în Cisiordania FOTO Profimedia
Ciocniri în Cisiordania FOTO Profimedia

Potrivit unui martor citat de agenţia de presă britanică, un mare convoi militar a sosit la Ramallah, unde se află sediul guvernului palestinian, ceea ce a determinat sute de palestinieni să se adune în zonă.

Tineri palestinieni au incendiat containere de gunoi, blocând mai multe străzi, şi au aruncat pietre în direcţia forţelor israeliene

 Acestea din urmă au ripostat cu grenade asurzitoare şi gaze lacrimogene.

Șase persoane au fost spitalizate, dintre care trei prezentau răni de gloanţe, potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian.

Potrivit unui anunț făcut de armata israeliană, forţe ale sale operau la Ramallah pentru „a demola reşedinţa teroristului care a comis atacul cu bombă de la Ierusalim în noiembrie anul trecut''.

Doi morți și 14 răniți

Două explozii similare au ucis două persoane şi au rănit cel puţin alte 14 în ceea ce poliţia israeliană a afirmat că au fost deflagraţii ale unor bombe artizanale plasate în staţii de autobuz în apropierea a două ieşiri din Ierusalim.

Demolarea locuinţelor luptătorilor este o pedeapsă colectivă ce intră în categoria crimelor de război comise de ocupaţie împotriva poporului nostru'', a spus Abdel Fattah Dola, membru al partidului Fatah, formaţiunea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Demolarea caselor autorilor de atacuri palestinieni este - potrivit Israelului - o măsură punitivă şi de descurajare a altor potenţial atacatori.

Ministerul de Externe israelian precizează că, de la începutul anului, 20 de israelieni şi doi cetăţeni străini au fost ucişi în atacuri comise de palestinieni.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătăţii palestinian susţine că în perioada menţionată cel puţin 158 de palestinieni au fost ucişi de Israel.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite