Cinci morţi şi zece răniţi după ce un pachet cu ajutoare paraşutat a căzut peste ei, în vestul Gazei VIDEO

0
Publicat:

Cinci persoane au fost ucise și 10 rănite după ce un pachet cu ajutoare umanitare paraşutat a căzut pe acoperișul unei case, lângă tabăra de refugiați Al-Shati, informează the Guardian.

Sute de mii de oameni trăiesc de pe o zi pe alta în Gaza, foto arhivă
Sute de mii de oameni trăiesc de pe o zi pe alta în Gaza, foto arhivă

Deocamdată nu se ştie care dintre ţările care şi-au oferit sprijinul este responsabilă pentru acest incident din vestul Gazei. SUA și Iordania se numără printre țările care au efectuat parașutări în nordul Gaza, unde sute de mii de oameni se confruntă trăiesc în condiţii extrem de grele, după mai mult de cinci luni de război.

„Victimele au fost transportate la spitalul Al-Shifa din orașul Gaza”, a declarat şeful departamentului de îngrijiri de urgență la Complexul medical Al Shifa din orașul Gaza, Muhammad Al-Sheikh. „Parașutarea a avut loc la nord de tabăra de refugiați Al-Shati de pe coastă”, a adăugat el.

Un martor din tabără a declarat că el și fratele său au urmărit ajutoarele parașutate în speranța de a primi „un sac de făină” şi a văzut cum paraşuta nu s-a deschis cum trebuie, pachetul s-a desprins şi a căzut peste acoperişul unei case.

„Apoi, dintr-o dată, parașuta nu s-a deschis și a căzut ca o rachetă pe acoperișul uneia dintre case”, a declarat Mohammed al-Ghoul. „Zece minute mai târziu, am văzut oameni care transferau trei morţi și alți răniți, care stăteau pe acoperișul casei unde au căzut pachetele de ajutoare”, a spus el.

Referindu-se la cele cinci persoane ucise vineri, biroul de presă al guvernului din Gaza, administrată de Hamas, a declarat că parașutările aeriene sunt „inutile” și că „nu reprezintă cea mai bună cale de intrare a ajutoarelor”.

La rândul său, ONU a declarat că parașutările aeriene sau un coridor maritim de ajutor propus nu pot înlocui livrările terestre, îndemnând ca mai multe camioane să fie autorizate să ajungă în Gaza prin mai multe puncte de trecere a frontierei.

The Guardian a postat o filmare în care se vede cum decurge în mod normal lansarea dintr-un avion a parașutelor care transportă pachete. Videoclipul a fost filmat în Rafah, în zona de sud a Gazei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite