China, mesaj dur către NATO: „A perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga lume”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt chinez a mai notat că NATO, organizaţie militară a Atlanticului de Nord, şi-a făcut simţită prezenţa în ultimii ani în regiunea Asia-Pacific, creând conflicte FOTO: EPA-EFE
Purtătorul de cuvânt chinez a mai notat că NATO, organizaţie militară a Atlanticului de Nord, şi-a făcut simţită prezenţa în ultimii ani în regiunea Asia-Pacific, creând conflicte FOTO: EPA-EFE

Un purtător de cuvânt al MAE chinez a îndemnat, luni, NATO să "înceteze imediat răspândirea de dezinformare şi de remarci provocatoare vizând China şi să abandoneze abordarea conflictuală de a trasa linii ideologice", relatează agenţia chineză Xinhua.

Potrivit lui Zhao Lijian, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg face de mai multă vreme "remarci false" despre politica externă a Chinei, evocă o aşa-zisă teorie a "pericolului chinez" şi recent s-a angajat în coerciţie împotriva Chinei, conform Agerpres.

"China este foarte nemulţumită şi se opune ferm acestor lucruri şi a informat NATO în repetate rânduri", a adăugat el. 

„NATO, cea mai mare alianţă militară din lume şi un produs al Războiului Rece, rămâne fidelă conceptului său învechit de securitate şi angajată într-o confruntare între tabere ca în vremurile Războiului Rece, devenind un instrument prin care state individuale încearcă să-şi asigure hegemonia”, a spus purtătorul de cuvânt. 

Deşi susţine că este o "organizaţie defensivă", practic NATO creează constant confruntare şi perturbări şi, în timp ce cere altor ţări să respecte normele de bază ale relaţiilor internaţionale, poartă războaie şi bombardează fără consideraţie state suverane, provocând moartea şi strămutarea unor civili nevinovaţi, a mai afirmat el. 

Purtătorul de cuvânt chinez a mai notat că NATO, organizaţie militară a Atlanticului de Nord, şi-a făcut simţită prezenţa în ultimii ani în regiunea Asia-Pacific, creând conflicte. 

"NATO continuă să încalce limite geografice şi teritoriale şi susţine un nou război rece al confruntării între blocuri. Comunitatea internaţională trebuie să fie vigilentă şi să se opună ferm acestui lucru", a pledat Zhao Lijian, dând asigurări că ţara sa a susţinut întotdeauna şi va susţine dezvoltarea paşnică, iar dezvoltarea Chinei nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni, ci noi oportunităţi pentru lume. 

      

"NATO a perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga lume", a insistat purtătorul de cuvânt al MAE chinez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite