Cererea Statelor Unite, „profund îngrijorate” după atacul asupra spitalului iordanian militar din Gaza

0
Publicat:

Statele Unite au emis, joi, o declarație fermă de „profundă îngrijorare”, în legătură cu atacul care a vizat spitalul militar iordanian din Gaza, soldat cu șapte cadre medicale rănite. Administrația americană și-a arătat opoziția sa față de loviturile aeriene îndreptate împotriva spitalelor, evidențiind importanța protejării civililor și a personalului medical în zonele de conflict.

Antony Blinken, secretarul de stat american FOTO EPA-EFE
Antony Blinken, secretarul de stat american FOTO EPA-EFE

În acest context, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a purtat o convorbire telefonică cu ministrul iordanian de externe, în cadrul căreia și-a exprimat „profunda îngrijorare cu privire la personalul medical iordanian rănit în afara spitalului de campanie în timp ce acorda îngrijiri medicale esențiale în Gaza”, conform informațiilor furnizate de Departamentul de Stat.

În timpul summitului Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), desfășurat la San Francisco, șeful diplomației americane a subliniat necesitatea protejării civililor și personalului medical, reiterând principiul că astfel de atacuri nu sunt acceptabile nici măcar în timpul situațiilor de conflict.

Agenția de presă iordaniană Petra a raportat că șapte cadre medicale au fost rănite, miercuri, în urma unei lovituri aeriene ce a avut loc în proximitatea spitalului iordanian din orașul Gaza. Liga Arabă a condamnat ferm acest atac, accentuând imperativul respectării drepturilor omului și a normelor internaționale în zonele afectate de conflicte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite