Cel puţin şase morţi în urma unui atac cu rachete în Siria. Damascul acuză Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin şase oameni au murit noaptea trecută, în Siria, în urma unui atac cu rachete asupra unor depozite de armament din vestul ţării. Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, depozitele ar aparţine unor grupări proiraniene.

Siria a atribuit atacul Israelului.

Mai multe rachete au căzut în cursul nopţii de joi spre vineri la periferia oraşului Masyaf, din vestul Siriei. Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar mai multe depozite de muniţie, o unitate de fabricare a armamentului şi un centru de cercetare militară aparţinând unor grupuri proiraniene au fost distruse, informează Mediafax.

Israelul „a lansat o nouă agresiune cu rachete. Artileria antiaeriană siriană a contracarat rachetele inamice, incerceptându-le pe cele mai multe”, a anunţat Ministerul sirian al Apărării într-un comunicat.

Armata israeliană a desfăşurat frecvent misiuni ofensive pe teritoriul Siriei, ţintind trupe iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei islamiste şiite Hezbollah. Iranul a trimis trupe în Siria pentru a susţinerea regimului condus de Bashar Al-Assad în conflictul cu grupurile insurgente şi teroriste. Pe teritoriul sirian operează şi membri ai mişcării Hezbollah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite