Cea mai mare pană de curent din ultimul deceniu, care a afectat 670 de milioane de indieni, a luat sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ITV News | Sute de milioane de indieni au rămas în beznă
FOTO: ITV News | Sute de milioane de indieni au rămas în beznă

Mai bine de jumătate din populaţia Indiei a rămas fără energie electrică, pentru a doua oară în ultimele trei zile, paralizând întreaga reţea de transporturi.

Cea mai mare pană de curent din ultimul deceniu a început luni, când reţeaua de electricitate a cedat din cauza supraîncărcării şi a temperaturilor ridicate, potrivit Reuters, 300 de milioane de locuitori fiind lăsaţi în beznă. Deşi problema a fost remediată în câteva ore, marţi instalaţiile electrice din nordul şi estul Indiei au cedat din nou, afectând 670 de milioane de indieni. În total, 20 dintre cele 29 de state indiene au fost afectate, potrivit AFP.

Companiile indiene de electricitate susţin că problemele apar din cauză că mai multe state consumă, pe timpul verii, o cantitate mai mare de energie decât poate suporta reţeaua naţională de electricitate. Populaţia, însă, dă vina pe infrastructura învechită şi pe lipsa de investiţii în sectorul energetic din India, insuficient dezvoltat pentru a face faţă cererilor unei ţări cu peste un miliard de locuitori, ţară care încearcă să devină o superputere economică la nivel regional, scrie New York Times.

Sute de trenuri şi metrouri din toată ţara nu au mai ajuns la destinaţie, după sistarea alimentării cu energie electrică, iar mii de persoane au rămas blocate în trafic după ce au cedat semafoarele. În plus, instalaţiile de tratare a apei au fost închise,

Problemele au început să fie rezolvate începând de marţi după-amiaza, regiune cu regiune, astfel că miercuri dimineaţă toate reţelele electrice afectate erau reparate. "Alimentarea cu electricitate a fost restabilită în cadrul reţelelor din nordul, estul şi nord-estul" Indiei, a declarat miercuri dimineaţă director companiei naţionale indiene de electricitate.

infografie pana de curent india
În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite