Bilanţul desecelor provocate de COVID-19 în întreaga lume a trecut de 5 milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Numărul global al deceselor asociate COVID-19 a depăşit luni 5 milioane de morţi. SUA, Brazilia şi India sunt ţările cele mai afectate, potrivit unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins, relatează EFE.

Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de decese, cu peste 745.800 de morţi, urmată de Brazilia cu peste 607.800 şi de India cu peste 458.000 de morţi, conform datelor publicate de centrul universitar american.

În SUA a crescut din nou numărul infectărilor din cauza variantei Delta, deosebit de contagioasă, în condiţiile în care ritmul vaccinărilor a încetinit.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atras atenţia cu privire la creşterea dispariţiei accesului la vaccinuri, fiind considerat unul dintre principalele neajunsuri pentru a controla pandemia, informează Agerpres.

Dintre mai mult de 6 miliarde de doze administrate la nivel global, peste 80% au fost administrate în ţările cu venituri mari şi medii, potrivit OMS.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.655.024 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, un număr de 48.073 de persoane diagnosticate în ţara noastră cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au murit.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite