Bilanţul definitiv al victimelor din Lac-Mégantic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Quebec a dat publicităţii vineri bilanţul final al victimelor accidentului feroviar produs în Lac-Mégantic.

Conform Securităţii din Quebec, poliţia provincială, numărul total al victimelor este 47 de persoane, cinci din corpurile persoanelor decedate, neputând fi găsite până în momentul de faţă.

Inspectorul poliţiei provinciale, Michel Forget, a ieşit vineri într-o conferinţă de presă pentru a oferi lămuririle necesare. „Suntem în deplină măsură să vă informăm că anchetele şi cercetările realizate ne-au permis să stabilim azi (n.r. – vineri) o cifră de persoane dispărute. Astfel,  47 de persoane este numărul celor  care şi-au pierdut viaţa”, potrivit declaraţiei lui Michel Forget, citat de publicaţia „Le Figaro”.

La două săptămâni după ce un convoi feroviar de 72 de vagoane cu ţiţei au explodat în centrul oraşului Lac-Mégantic, doar 22 de corpuri au fost identificate în mod oficial, conform rapoartelor prezentate de biroul medicului legist.

Accidentul a avut loc sâmbătă, 6 iulie, la ora locală 1 şi jumătate. În urma acestuia, o suprafaţă 2 km pătraţi din centrul oraşului au fost distruşi, iar anchetatorii au fost nevoiţi  să suspende căutarea de vineri până duminică, pentru muta echipamentele grele, inclusiv macaralele. Tragedia din Lac-Mégantic este cel mai grav accident din Canada, din 1998 încoace, când în urma accidentului de avion al companiei Swissair au murit 229 de persoane.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite