Bilanţul atentatului din Egipt a ajuns la 305 morţi, dintre care 27 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatul de la moscheea Al Rawdah s-a soldat cu 305 morţi Foto: EPA-EFE
Atentatul de la moscheea Al Rawdah s-a soldat cu 305 morţi Foto: EPA-EFE

Bilanţul atacului terorist comis vineri în Egipt împotriva unei moschei din peninsula Sinai a ajuns la 305 morţi, dintre care 27 de copii, potrivit procurorului general egiptean. De asemenea, 128 de persoane au fost rănite, a anunţat televiziunea egipteană de stat, citată de DPA.

Anterior, autorităţile comunicaseră că în urma atentatului 235 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 109 au fost rănite, relatează BFMTV.

Potrivit procurorilor egipteni, în atacul care a fost comis la moscheea Al Rawdah din localitatea Bir Al-Abed, la vest de oraşul Arish, au fost implicaţi între 25 şi 30 de militanţi care aveau asupra lor steaguri ale grupării jihadiste Statul Islamic. 

Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri.

După comiterea sângerosului atentat, forţele aeriene ale Egiptului au lansat, vineri seara, raiduri asupra unor presupuse ascunzători ale teroriştilor în peninsula Sinai.

De altfel, imediat după atentat, preşedintele Abdel Fattah al-Sissi promisese că Egiptul va răspunde cu „o forţă fermă“. „Forţele armate şi poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea foarte curând“, a declarat el în timpul unui discurs televizat, notează France-Presse.

Moscheea la care a avut loc atacul este situată într-o regiune în care autorităţile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite