Benjamin Netanyahu vrea cipuri sub pielea elevilor. Experţii în securitate cibernetică se opun propunerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sugestia premierului israelian Benjamin Netanyahu cu privire la implantarea de cipuri sub pielea elevilor ca posibilă soluţie pentru respectarea distanţei sociale recomandate în cazul prevenirii infectării cu noul coronavirus provoacă îngrijorări în rândul experţilor în securitate cibernetică, care o văd drept periculoasă.

Premierul israelian şi-a luat prin surprindere compatrioţii propunând săptămâna trecută o măsură destul de controversată, şi anume implantarea de cipuri sub pielea copiilor pentru a-i „ajuta” să respecte măsura de distanţare socială la şcoală.

„Vreau să fie implantat la copii, să fie echipat cu un senzor care să declanşeze alarma când cineva se apropie, la fel ca în cazul maşinilor”, a declarat Netanyahu acum o săptămână, precizând că a vorbit deja cu experţi în tehnologie despre acest lucru.

Propunerea a fost primită cu neîncredere în rândul experţilor în securitate cibernetică. „Ar fi dificil să faci asta la peste un milioan de elevi (...). Este o ficţiune şi este periculos”, a declarat Einat Meron, potrivit „The Jerusalem Post”.

Dincolo de ineficacitate, Einat Meron se temă că elevii ar putea deveni ţinte uşoare pentru criminali cibernetici, dar şi pentru pedofili. „Dacă informaţiile cu privire la localizarea unor copii ajung pe net, un pedofil cu competenţe informatice ar putea să obţină aceste date şi să-i urmărească”, avertizează Meron..

Biroul lui Netanyahu insistă în acest caz. „Este o acţiune voluntară, al cărei scop este de a-i ajuta pe copiii să stea la distanţă”, precizează biroul într-o intervenţie pentru Ynetnews.

Israelul a înregistrat până acum 16.492 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 254 fatale.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri