Beijingul cere presei chineze să îi demită pe angajaţii „recrutaţi ilegal“ şi să îşi închidă unele redacţii locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele chinez a ordonat, miercuri, presei de stat autohtone să dispună demiterea angajaţilor recrutaţi „ilegal“ şi să închidă redacţiile teritoriale, în cazul în care numărul lor este prea mare, informează agenţia Xinhua, citată de Reuters.

Presa oficiala din China este, în mod tradiţional, principalul vehicul pentru propaganda de partid, dar reformele din ultimul deceniu au permis o mai mare comercializare a mediei, precum şi o dezvoltare limitată a independenţei editoriale. 

Acest lucru nu este însă pe placul oficialilor de la Beijing. De curând, preşedintele Xi Jinping a avertizat că va înăspri controalele asupra informaţiilor pe care presa de stat le poate furniza publicului.

Miercuri, liderul chinez a îndemnat directorii de presă să închidă birourile locale care nu respectă "standardele" şi să concedieze angajaţii recrutaţi în mod ilegal. 

„Unele grupuri de presă au prea multe redacţii locale şi angajează personal prin canale neoficiale, acest lucru ducând la subminarea gravă a jurnalismului şi a credibilităţii ştirilor“, a spus preşedintele Xi Jinping.

De asemenea, oficialul a adăugat că site-urile de ştiri supravegheate deja de autorităţile centrale trebuie să obţină o nouă aprobare de la guvernul chinez dacă vor să deschidă versiuni noi pentru regiunile locale. „Site-urile ilegale trebuie să fie oprite până în luna martie“, a mai spus liderul chinez.

În acest an, autorităţile de la Beijing le-au ordonat jurnaliştilor chinezi să înveţe „valorile marxiste pentru presă“ şi sa respecte principiile jurnalismului, aşa cum sunt ele formulate de către Partidul Comunist.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite