Autorităţile turce au arestat aproape 600 de islamişti suspectaţi de terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmed Davutoglu a dat asigurări că Turcia nu va păstra tăcerea în faţa celor care îi omoară poliţiştii
Ahmed Davutoglu a dat asigurări că Turcia nu va păstra tăcerea în faţa celor care îi omoară poliţiştii

Autorităţile turce au arestat aproape 600 de suspecţi de terorism, a anunţat sâmbătă premierul Ahmet Davutoglu, în contextul în care aviaţia militară a atacat poziţii teroriste din Siria şi zone kurde din nordul Irakului.

„Nu vom păstra tăcerea în faţa celor care ne omoară poliţiştii“, a declarat Davutoglu, referindu-se la asasinarea a doi agenţi de poliţie de către membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„În total, în ultimele zile au fost arestaţi aproape 600 de suspecţi de terorism, în întreaga ţară“, a declarat premierul Turciei, informează CNN.

Avioane de vânătoare turce au atacat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poziţii are organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI), în Siria, şi ale militanţilor kurzi, în nordul Irakului.

Este a doua noapte consecutivă în care aviaţia militară turcă atacă poziţii teroriste din Siria şi prima în care sunt vizate serviciile de securitate kurde, în nordul Irakului.

Turcia a iniţiat raidurile aeriene ca reacţie la atacul terorist din oraşul Suruc, soldat cu 32 de morţi şi revendicat de SI.

Este prima dată în ultimii doi ani când armata turcă atacă poziţii ale PKK, o grupare paramilitară care luptă de zeci de ani pentru obţinerea autonomiei în Turcia şi care este implicată, de aproximativ un an, în confruntări cu SI.

Aripa militară a PKK a revendicat miercuri uciderea a doi poliţişti turci care ar fi colaborat cu organizaţia extremistă sunnită Statul Islamic, activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite