Australia acuză China de „act de agresiune”. Unde a fost văzută o navă de spionaj a Beijingului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva foto
Arhiva foto

Oficialii de la Canbera susţin că este vorba despre un act de agresiune. Ambasada Chinei în Australia nu a răspuns deocamdată acestor acuzaţii.

Peter Dutton, ministrul Apărării din Australia, a declarat vineri, 13 mai, că o navă de spionaj chineză s-a apropiat de coasta de vest a Australiei, anunţă Agerpres.

Nava a trecut prin dreptul staţiei de comunicaţii navale Harold E. Holt din Exmouth, utilizată de submarine australiene, americane şi aliate.

"Cred că este un act de agresiune. Cred acest lucru mai ales pentru că s-a apropiat atât de mult. S-a aflat în proximitatea instalaţiilor militare şi de informaţii de pe coasta de vest a Australiei", a explicat Dutton într-o conferinţă de presă.

Ministerul australian al Apărării a precizat că nava Haiwangxing, care este o navă de recunoaştere clasa Dongdiao, s-a deplasat de-a lungul coastei de vest, pătrunzând pe 6 mai în Zona de excludere economică a Australiei şi apropiindu-se la 50 de mile marine de staţia de comunicaţii, pe 11 mai.

Ministrul australian al apărării a mai apreciat că nava chineză a apărut într-un moment "bizar", dată fiind campania electorală.

Sursa citată arată că Ambasada chineză din Australia nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a jurnaliştilor.

Vă recomandăm şi: 

Cel mai cutremurător caz de incest. Ororile descoperite într-o familie cu aproape 40 de membri: „Au malformaţii şi nu ştiu să folosească hârtia igienică“

Halep, bătută la miezul nopţii la Roma: Simona, doborâtă de Collins după un meci incredibil de dur

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite