Halep, bătută la miezul nopţii la Roma: Simona, doborâtă de Collins după un meci incredibil de dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep are 19 victorii şi 6 înfrângeri în acest sezon
Halep are 19 victorii şi 6 înfrângeri în acest sezon

Finalista de la Australian Open 2022, Danielle Collins (SUA, 28 de ani, 9 WTA), s-a dovedit a fi mult prea puternică pentru Simona Halep (30 de ani, 21 WTA). Care, după un prim set cât un meci întreg, a şi cedat fizic, în actul secund.

Cine a ţinut să vadă meciul Halep (21 WTA) – Collins (9 WTA) din turul II de la Italian Open a trebuit să fie un om tare răbdător! Pentru că duelul a fost anunţat, iniţial, pentru după ora 18.00, apoi a fost mutat pentru după ora 20.00, pentru ca, finalmente, din cauza unor partide anterioare care s-au tot lungit, Simona şi Danielle să înceapă jocul puţin după ora 22.00, ora României.

Iar confruntarea lor s-a transformat, de asemenea, într-una extrem de lungă! Numai în primul set a fost nevoie de o oră şi 21 de minute ca să avem o câştigătoare. Pentru că după un start mai bun al americancei, care a condus cu 2-0 şi 4-2, „Simo“ a egalat (4-4), iar de aici încolo game-urile s-au lungit şi mai mult. Apogeul a fost atins în al 10-lea game, la 5-5, când Halep a revenit de la 15-40, a salvat apoi încă trei mingi de 6-5 şi a valorificat a doua minge de break pentru a trece ea în frunte: 6-5. Din păcate, imediat, Simona a dat cu piciorul la tot ce realizase cu câteva minute mai devreme! Pentru că şi-a pierdut serviciul la zero, aşa că a fost 6-6 pe tabelă şi s-a intrat în tiebreak. Aici, din păcate, a existat o singură jucătoare: Danielle Collins. Care a condus cu 3-0 şi 5-1 şi a rezolvat setul cu 7-1.

Imediat după terminarea setului, Halep, vizibil afectată, s-a aşezat pe bancă şi şi-a acoperit capul cu prosopul, aşa cum făcea în momentele critice, pe când era antrenată de Darren Cahill.

danielle collins

Înainte de startul actului secund, pe ecranul televiziunii a apărut o statistică deloc îmbucurătoare: în 2022, Collins (foto) n-a pierdut niciun meci, atunci când a câştigat primul set. 

Parcă pentru a confirma acest detaliu, Danielle a şi început setul doi în forţă, cu un break. Pe care l-a valorificat imediat, deşi Simona a avut 30-0 în game-ul următor. Degeaba însă! Collins a luat patru puncte la rând şi s-a dus la 2-0. Americanca a prins aripi apoi şi a făcut încă un break, la 30, pentru a se distanţa la 3-0. A fost începutul sfârşitului pentru Halep, care a cedat şi acest set, scor 3-6, părăsind competiţia. Partida, încheiată cu scorul de 7-6, 6-3 pentru Collins, a durat două ore şi două minute

Pentru Danielle Collins, finalista de la Australian Open 2022, urmează un duel în optimi cu americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 32 WTA).

Pentru Halep, în schimb, dacă nu se va înscrie în vreun alt turneu pe ultima sută de metri, urmează French Open 2022 (22 mai – 5 iunie) cu un bilanţ, din păcate, slab pe zgură în dubla Madrid – Roma: 4 victorii, 2 înfrângeri.

CITEŞTE ŞI:

Halep, căzătură oribilă în meciul cu Collins: Ce a urmat după un moment care a redus arena la tăcere FOTO

13.176 de euro va primi Simona Halep pentru prezenţa în turul II de la Italian Open.   19 e locul pe care îl ocupă Simona Halep în clasamentul live, actualizat în timp real, ea urcând două poziţii după parcursul de la Roma.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite