Atentate la Bagdad, soldate cu cel puţin 31 de morţi şi 55 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise duminică în apropierea unei pieţe din Bagdad ce este situată în cartierul Sadr, cu populaţie majoritar şiită, relatează BBC.

În aceste atacuri, cele mai grave din Bagdad de la începutul anului, au fost rănite cel puţin 55 de persoane, notează „Le Point“, preluând AFP.

Potrivit unor responsabili irakieni din domeniul securităţii, cel puţin unul dintre atentate a fost comis de un atacator-kamikaze.

În Irak, atentatele sinucigaşe reprezintă o tactică folosită aproape exclusiv de către musulmanii suniţi extremişti, în special de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic.

Musulmanii şiiţi, care formează majoritatea populaţiei Irakului, sunt consideraţi eretici de către jihadiştii din Statul Islamic şi devin adesea ţinte ale atentatelor comise de aceştia.

În urmă cu trei zile, nouă persoane au murit la Bagdad într-un dublu atentat sinucigaş, revendicat de organizaţia Statul Islamic.

Atacurile de acest gen sunt frecvente în capitala irakiană, chiar dacă violenţele din Bagdad s-au redus substanţial după ce militanţii Statului Islamic au început, în iunie 2014, să-şi extindă controlul asupra unor zone întinse din Irak, concentrându-şi majoritatea combatanţilor în regiunile respective.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite