Atac sângeros în Canada. Cinci persoane au fost ucise la periferia orașului Toronto

0
Publicat:

Cinci persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită duminică într-un incident armat la periferia oraşului Toronto, în estul Canadei, a anunţat poliţia canadiană, informează luni AFP.

Cinci oameni au fost uciși în urma unui atac armat în Canada Foto: toronto.ctvnews
Cinci oameni au fost uciși în urma unui atac armat în Canada Foto: toronto.ctvnews

Presupusul autor al atacului a murit după schimburi de focuri cu forţele de ordine, a declarat şeful poliţiei locale Jim MacSween

Persoana rănită a fost transportată la spital şi viaţa sa nu este în pericol.

Conform Agerpres, duminică seara, poliţiştii au răspuns la apeluri care anunţau focuri de armă. „Odată ajunşi la faţa locului, ofiţerii au fost confruntaţi cu o scenă teribilă, cu mai multe persoane deja decedate", a explicat Jim MacSween, potrivit media canadiene.

Poliţia caută acum care este motivul atacului şi dacă exista vreo legătură între victime şi suspect, un bărbat a cărui identitate nu a fost precizată.

Suspectul ar fi acţionat singur. În ceea ce priveşte victimele, ele ar fi fost găsite în diferite apartamente ale imobilului, care se află în Vaughan, un oraş situat la circa 30 de kilometri la nord de Toronto (Ontario).

Locuitorii imobilului au fost evacuaţi imediat şi zeci de ambulanţe şi poliţişti erau prezenţi duminică seara la faţa locului.

Canada înregistrează o recrudescenţă a atacurilor armate

Incidentele armate sunt mult mai rare în Canada față de SUA. Cu toate acestea, Canada înregistrează o recrudescenţă a actelor de violenţă de acest tip, ceea ce a determinat autorităţile să legifereze recent pentru a interzice armele de foc de calibru mic.

În aprilie 2020, un bărbat înarmat deghizat în poliţist a ucis 22 de persoane în Noua Scoţie, în estul Canadei, în cel mai sângeros atac în masă cu armă de foc întregistrat în Canada.

În septembrie, un bărbat a ucis 11 persoane şi a rănit alte 18 cu armă albă în principal, într-o comunitate autohtonă izolată din centrul ţării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite