Armata rusă nu mai vrea kalaşnikov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în 50 de ani, armata rusă nu va mai achiziţiona puşti automate Kalaşnikov, a anunţat, ieri, un oficial militar. „Avem de zece ori mai multe puşti decât avem nevoie", a explicat  Nikolai Makarov decizia Ministerului rus al Apărării.

Armata rusă a ordonat producătorului de AK-47 să fabrice o armă cu o rază mai lungă de acţiune şi cu o acurateţe mai mare, scrie cotidianul rus „Izvestia". „Nu mai suntem mulţumiţi de ceea ce avem. Dorim să echipăm trupele cu ceva mai modern", spune Makarov. Armata rusă a fost echipată pentru prima dată cu puştile Kalaşnikov în 1947 şi de atunci AK-47 a devenit cea mai distribuită armă la nivel mondial. Compania Ijmaş, care produce celebra armă, lucrează acum la o varietate de înlocuitori pentru AK, printre care arme cu muniţie standard NATO.

Noul Kalaşnikov a fost încercat şi de preşedintele rus Dmitri Medvedev, care a spus, citat de Ria Novosti , că arma este deosebită din toate punctele de vedere. Kalaşnikov este utilizată în mai mult de 100 de ţări şi este considerată ca fiind cea mai eficientă armă de asalt. Rusia acuză de multă vreme fostele state comuniste, printre care şi România, că fabrică arma, fără licenţă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite