Aproximativ 100 de bucăţi care ar proveni de la avionul EgyptAir, prăbuşit joi în Marea Mediterană, localizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion al companiei EgyptAir s-a prăbuşit joi în Mediterană Foto: AP
Un avion al companiei EgyptAir s-a prăbuşit joi în Mediterană Foto: AP

Un avion al Marinei americane, care caută epava avionului EgyptAir prăbuşit săptămâna trecută în Marea Britanie, a observat circa 100 de bucăţi care ar proveni de la cursa MS804, relatează luni Daily Mirror.

Avionul SUA, un Lockheed P-3 Orion, survola apele din apropiere de Sigonella, Sicilia, când a făcut descoperirea. Într-o înregistrare video se văd nişte obiecte mici şi albe care plutesc în apă.

Autorităţile nu au confirmat deocamdată dacă resturile provin de la avionul prăbuşit, dar Marina americană a precizat că a transmis informaţiile autorităţile egiptene.

Descoperirea vine în condiţiile în care teoriile privind avionul, care s-a prăbuşit joi, iau amploare.

Armata egipteană a publicat sâmbătă primele fotografii cu obiecte şi fragmente din Airbusul A320 EgyptAir care s-a prăbuşit în Marea Mediterană joi, în timp ce efectua zborul MS804 pe ruta Paris Cairo cu 66 de persoane la bord.

În imagini apar bucăţi puternic deteriorate de scaune şi veste de salvare - dintre care una pare intactă -, dar şi o bucată de pânză ce pare să fie o parte a unei pături pentru copii sau unui sac de dormit.

Anterior, surse guvernamentale au declarat pentru CBS News că au fost localizate cutiile negre ale zborului MS804 în Mediterana şi că se acţionează în vederea recuperării lor. Însă un purtător de cuvânt militar a refuzat să comenteze informaţia.

În cazul în care vor fi găsite intacte, cele două înregistratoare de date vor dezvălui ceea ce s-a spus în cabina piloţilor înainte de prăbuşirea avionului şi informaţii despre starea aeronavei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite