Americanii și britanicii, îndemnați de misiunile lor diplomatice să părăsească de urgență Libanul

0
Publicat:

Ambasada SUA în Liban le-a transmis joi cetăţenilor americani aflaţi în această ţară să-şi organizeze „plecarea cât mai rapid posibil, când sunt încă disponibile opţiuni comerciale” de transport. O solicitare similară, adresată cetăţenilor britanici, a venit ulterior din partea Ambasadei Regatului Unit la Beirut.

Beirut FOTO Shutterstock
Beirut FOTO Shutterstock

Cetăţenii americani ce aleg totuşi să nu părăsească Libanul sunt îndemnați să-şi pregătească planuri pentru situaţii de urgenţă.

Ambasada SUA a precizat că monitorizează îndeaproape situaţia de securitate din Liban. Îndemnul pentru „plecarea cât mai repede posibil” din Liban survine după ce misiunea diplomatică americană a dispus marţi evacuarea personalului său neesenţial şi a familiilor personalului rămas la post la Beirut.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie în care le-a cerut cetăţenilor americani să evite Libanul din cauza „situaţiei de securitate impredictibile”.

„Dacă vă aflaţi în prezent în Liban, vă încurajăm să plecaţi acum, atât timp cât mai sunt disponibile opţiuni comerciale” de transport, a indicat la rândul său Ambasada Regatului Unit la Beirut.

Miercuri, Arabia Saudită şi-a îndemnat cetăţenii aflaţi în Liban să părăsească „imediat” această ţară.

Franţa, Germania şi alte state occidentale şi-au atenţionat la rândul lor cetăţenii să evite călătoriile în Liban, transmite Agerpres, citând AFP și Reuters.

După atacul Hamas asupra Israelului, pe 7 octombrie, incidente au avut loc perioadic la graniţa între statul evreu şi Liban, stârnind îngrijorări cu privire la o posibilă extindere a conflictului. Armata israeliană (IDF) a anunţat joi că a atacat din nou poziţii ale mişcării șiite libaneze Hezbollah, fără a oferi alte detalii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite