Africa de Sud: un avion Boeing al companiei British Airways a lovit o clădire pe aeroportul din Johannesburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion Boeing 747 al British Airways cu 202 persoane la bord a lovit cu aripa o clădire de pe aeroportul internaţional Oliver Tambo din Johannesburg duminică seara, în timp ce se îndrepta spre pistă pentru a decola, provocând rănirea uşoară a patru persoane, potrivit autorităţilor, citate de AFP.

Avionul Boeing 747-400 cu destinaţia Londra Heathrow a ales o pistă prea îngustă pentru anvergura sa şi "aripa dreaptă a aparatului a lovit o clădire de birouri", a explicat luni un purtător de cuvânt al autorităţii pentru aviaţia civilă din Africa de Sud (CAA), Phindiwe Gwebu.

Turnul de control "le-a indicat o pistă de circulaţie, dar au ales alta. Au luat una proastă", a precizat Gwebu.

Patru persoane care se aflau în clădire au fost rănite uşor, dar accidentul nu a provocat răniţi printre cei 185 de pasageri şi 17 membri ai echipajului, potrivit CAA.

O fotografie realizată de una dintre pasagere din avion arată aripa avionului gigant încastrată într-o parte a clădirii. "Un avion al BA loveşte o clădire pe aeroportul din Joburg. Niciun rănit, cu excepţia onoarei pilotului", a scris pe Twitter Harriet Tolputt, directoarea organizaţiei neguvernamentale Oxfam, deplângând că pasagerii de la clasa întâi au fost evacuaţi înaintea tuturor.

Avionul era în continuare consemnat la sol, luni dimineaţa.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite