Accesul la Machu Picchu rămâne restricţionat şi după 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Pincipalul obiectiv turistic din Peru, citadela incaşă Machu Picchu, va râmăne închisă publicului şi după data de 1 iulie. Guvernul de la Lima anunţase redeschiderea accesului în cadrul citadelei, însă decizia a fost schimbată, după cum relatează presa peruană, conform AFP.

Data de la care turiştii vor avea acces în citadelă a fost amânată din cauza întârzierilor provocare de implementarea măsurilor de siguranţă, aşa cum prevede domeniul sănătăţii. O altă cauză este şi frica populaţiei din zonă de a nu fi expusă masiv la oameni din extern care ar putea fi purtători ai virusului.

Primarul districtului Machu Picchu a declarat oficial că nu se va mai redeschide accesul de la 1 iulie, deşi guvernul peruan anunţase în urmă cu câteva zile redeschiderea cu un număr limitat de vizitatori. 

Darwin Baca este şi membru în unitatea de gestionare a Machu Picchu. El a spus că decizia vine şi în urma problemelor cauzate de lipsa echipamentelor pentru testare, relatează Hotnews.

"Nu există o dată oficială pentru redeschiderea Machu Picchu", a declarat guvernatorul regional din Cusco, Jean Paul Benavente. Acesta a precizat că guvernul peruan încă nu a stabilit protocoalele legate de redeschiderea sitului Macchu Picchu.

Chiar dacă turismul este principala sursă de venit a locuitorilor din sat, aceştia se opun redeschiderii de teama infectării. Până în prezent, în regiunea respectivă au fost semnalate doar câteva cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, ghizii locali vor să înceapă de luni un protest împotriva reluării activităţii.

"Avem un risc crescut de infectare (...) nu suntem pregătiţi să primim vizitatori", a declarat Oscar Valencia, preşedinte al Frontului de Apărare Machu Picchu.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite