A trăit 18 ani în junglă, iar acum preferă compania găinilor, nu a familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rochom P’ngieng preferă să stea cu găinile
Rochom P’ngieng preferă să stea cu găinile

O cambodgiană care şi-a petrecut 18 ani din viaţă în jungla Ratanakkiri, a trăit în ultimii patru ani printre oameni, dar încă preferă singurătatea şi nu vorbeşte.

Fata a dispărut în 1989, pe când avea nouă ani, în timp ce avea grijă de bivoli. Poreclită "fata junglei", Rochom P’ngieng, acum în vârstă de 32 de ani, a ajuns în atenţia presei după ce a fost găsită în ianuarie 2007. Sătenii au povestit că au văzut o tânără dezbrăcată, furând mâncare, iar tatăl ei, Sal Lou, a identificat-o după câteva semne de pe corp.

Mama femeii a povestit presei că P’ngieng a avut o perioadă în care a interacţionat cu oamenii, destul de timid, însă anul trecut în luna mai a fugit de acasă, iar de când a fost găsită eforturile de integrare au fost zadarnice. P’ngieng a încetat să-şi mai ajute familia la treburile casnice, cum ar fi spălatul vaselor, şi refuză să mai locuiască în casă, preferând să-şi petreacă timpul singură, în coteţul găinilor. Acolo doarme şi tot acolo îşi face nevoile. "La 3-4 zile vine în casă şi mănâncă alături de familie. În junglă nu s-a mai dus niciodată", a povestit mama ei, pentru The Post, potrivit sideth.com.

Cu toate acestea, sora lui P’ngieng, Chanthy, a povestit că în urmă cu câteva săptămâni aceasta s-a îndepărtat iar de casă, însă nu s-a întors în junglă, ci a mers într-o piaţă din apropiere, unde a încercat să interacţioneze cu sătenii.

"Oamenii se uitau curioşi la ea, pentru că de când a fost găsită nu a apărut în locuri cu multe persoane", a povestit Chanthy, adăugând că oamenii au hrănit-o şi i-au dat apă lui P’ngieng, înainte de a anunţa familia. Deşi nu înţelege de ce îşi petrece majoritatea timpului singură, în coteţul găinilor, Chanthy spune că P’ngieng zâmbeşte adesea şi interacţionează atât cu animalele, cât şi cu copiii.

"Nu a vorbit niciodată cu rudele ei, dar uneori se joaca cu fiul meu. Vreau ca ea să înveţe să vorbească, dar nu este interesată să vorbească cu noi", a mai spus Chanthy.

Tatăl lui P’ngieng a declarat că fiica lui vine mai des acum să mănânce, dar ei nu prea au hrană ca să-i ofere. Cel mai probabil, acesta este şi motivul pentru care P’ngieng a mers în piaţă, crede tatăl ei. "Nu pot să o ajut pentru că m-am îmbolnăvit acum", a mărturisit bărbatul, adăugând că reprezentanţii organizaţiei spaniole Psihologi fără frontiere o vizitează în fiecare lună pe fiica lui, pentru a-i monitoriza dezvoltarea psihologică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite