19 morţi într-un atac sinucigaş la o școală din Afganistan. Studenţii se pregăteau pentru examen

0
Publicat:

Cel puţin 19 oameni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş produs vineri dimineaţa la un centru educaţional din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei citat de AFP şi Reuters.

FOTO Twitter
FOTO Twitter

„Studenţii se pregăteau pentru examen când un kamikaze s-a aruncat în aer. Din păcate, 19 persoane au murit şi 27 au fost rănite”, a menţionat Khalid Zadran, potrivit Agerpres.

„Un centru educaţional numit Kaj a fost atacat, din păcate deplângem morţi şi răniţi”, a transmis puţin mai devreme pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Abdul Nafy Takor.

„Atacul asupra unor ţinte civile arată cruzimea inumană şi lipsa de norme morale a inamicului", a adăugat acesta.

Este vorba de o instituţie care pregăteşte viitori studenţi pentru examenele de admitere la facultate.

Echipele de securitate şi salvare au sosit la faţa locului, iar înregistrări video postate pe reţele sociale şi fotografii publicate de media locale arată victime însângerate transportate de la locul exploziei. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Pe 20 aprilie, cel puţin şase oameni au murit şi 24 au fost răniţi în două explozii la o şcoală pentru băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei afgane.

Mulţi dintre cei care locuiesc în această zonă sunt membri ai minorităţii etnice hazare, vizată de-a lungul timpului de mai multe atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic, care îi consideră „eretici".  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite