10.000 de polițiști și soldați au încercuit un oraș din El Salvator și au misiunea de a captura toți interlopii VIDEO

0
0

Orașul Soyapango, din El Salvador, a fost încercuit de cel puțin 10.000 de soldați și de polițiști, care patrulează pe străzi în căutarea membrilor grupărilor interlope.

Soldaţi şi poliţişti au încercuit oraşul Soyapango FOTO Profimedia
Soldaţi şi poliţişti au încercuit oraşul Soyapango FOTO Profimedia

Toate străzile din oraș au fost blocate, iar toate persoanele care intră și ies din oraș au fost legitimate. Soyapango are o populație de de peste 290.000 de locuitori și este unul dintre cele mai mari orașe din El Salvador, aflat în vecinătatea Capitalei, potrivit bbc.com.

Orașul este cunoscut drept o bază importantă pentru grupările interlope.

"În acest moment oraşul Soyapango este complet încercuit. Echipele din cadrul poliţiei şi armatei au fost însărcinate să extragă toţi membrii grupărilor care se găsesc acolo", a declarat preşedintele Nayib Bukele. Acesta a adăugat că localnicii nu au motive să se teamă, întrucât este vorba despre "o operaţiune îndreptată împotriva criminalilor, nu a oamenilor cinstiţi".

Imaginile publicate de guvern au arătat trupe puternic înarmate, îmbrăcate în veste antiglonț și purtând puști de asalt, în afara orașului

De când Bukele a anunțat starea de urgență la sfârșitul lunii martie, peste 58.000 de persoane au fost încarcerate de autorități în această țară de 6,5 milioane de locuitori.

Grupările pentru drepturile omului au criticat caracterul dur al represiunii, afirmând că măsurile, care permit poliției să aresteze suspecți fără mandat, au dus la detenții arbitrare.

Dar aliații Bukele spun că represiunea este necesară după un val de omucideri care a culminat 62 de crime într-o singură zi, la 26 martie.

Un sondaj recent realizat de Universitatea Central Americană (UCA) a arătat că 75,9 la sută dintre salvadorieni aprobă starea de urgență.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite