Ziua Naţională a Franţei: paradă aeriană şi 13 state africane defilând pe Champs-Elysees

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Champs-Elysees a fost plină, miercuri, de militari din 13 ţări din Africa francofonă, care au defilat în cadrul paradei de Ziua naţională a Franţei, de la care nu putea lipsi preşedintele francez Nicolas Sarkoz.

Soldaţii au defilat pe Champs-Elysées în faţa oamenilor strânşi pe trotuare şi la tribuna oficială, unde s-a aflat preşedintele Nicolas Sarkozy, precum şi şefi de stat africani, invitaţi de onoare la ceremonia de la Paris.

Parada aeriană, condusă de avioanele Alpha Jet, a deschis ceremoniile.

Reprezentanţii celor 13 ţări africane au început să defileze "pe cel mai frumos bulvard din lume" în ordine alfabetică: Benin, Burkina Faso, Camerun, Republica Centrafricană, Congo, Gabon, Madagascar, Mali, Mauritania, Niger, Senegal, Ciad şi Togo. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când aceste naţiuni africane şi-au declarat independenţa.

4.400 de militari din forţele franceze şi africane au defilat, precum şi 241 membri ai cavaleriei, 82 motociclete, 79 avioane şi 38 de elicoptere.

Parada a fost închisă de opt paraşutişi, care au înfruntat vremea rea pentru a ateriza în faţa tribunei oficiale din Place de la Concorde, tribună îmbrăcată în culorile Franţei, culorile europene şi ale statelor africane.

image

Sărbătorim o legătură de sânge, legătura născută din contribuţia trupelor africane la apărarea şi eliberarea Franţei, a afirmat preşedintele Sarkozy într-un mesaj transmis participanţilor la paradă.

image

Petrecerile în aer liber organizate la Palatul Elysee, din cauza crizei economice şi a reducerilor bugetare. Prin decizia de a anula recepţia de la Elysee, Parisul a făcut economii de 750.000 de euro, scrie presa franceză.

Tradiţionalul spectacol de muzică, lumini şi artificii va avea însă loc în cursul serii.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite