Zelenski: Ocupanţii vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas. Ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că scopul ocupanţilor ruşi este să distrugă întregul Donbas şi să transforme orice oraş în Mariupol, adică complet ruinat. „Subliniem în mod repetat accelerarea livrărilor de arme către Ucraina”, afirmă Zelenski, precizând că paritatea pe câmpul de luptă este importantă.

Zelenski a vorbit în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare despre situaţia frontului.  

„Ocupanţii au lovit la Nikolaiv, şapte rachete. Din fericire, nimeni nu a fost ucis. Cinci persoane au fost rănite. Au existat lovituri şi în regiunea Harkov. Există victime. Au existat lovituri la graniţele regiunilor Cernihiv şi Sumî”, a transmis Zelenski.  

Acesta afirmă că în Donbas sunt bombardamente masive  

„Scopul ocupanţilor în această direcţie rămâne acelaşi - vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas (...) ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol. Complet ruinat. De aceea, subliniem în mod repetat accelerarea livrărilor de arme către Ucraina. Este nevoie de paritate pe câmpul de luptă cât mai curând posibil pentru a opri această armată diabolică şi a o muta dincolo de graniţele Ucrainei”, a mai afirmat Zelenski.  

Acesta s-a declarat recunoscător Statelor Unite pentru ajutorul acordat în investigarea crimelor de război din Ucraina.  

„Echipa noastră comună de investigaţie trebuie să fie cât mai puternică, astfel încât niciunul dintre criminalii ruşi să nu evite pedeapsa. Iar aceasta va fi una dintre cele mai mari contribuţii la protecţia legii şi a ordinii internaţionale din vremea noastră. Aşa cum 1 septembrie 1939 şi 22 iunie 1941 s-au încheiat cu procesele de la Nürnberg, 24 februarie 2022 trebuie să se încheie cu un tribunal corect. Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru tot răul pe care l-a adus în Ucraina”, a mai declarat Zelenski.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite