Zelenski, invitat la următorul summit UE-Ucraina

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost invitat la summitul UE-Ucraina programat pentru 3 februarie anul viitor, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Consiliului European.

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Locul desfăşurării acestei reuniuni la nivel înalt nu a fost stabilit deocamdată, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Pot confirma că summitul UE-Ucraina va avea loc în 3 februarie şi că există o invitaţie deschisă adresată preşedintelui Zelenski de a vizita Bruxellesul”, a declarat Barend Leyts, citat de Reuters.

Potrivit lui Leyts, invitaţia adresată preşedintelui Ucrainei de a face o vizită la Bruxelles nu înseamnă că acest oraş va găzdui summitul UE-Ucraina.

Principalul subiect de pe agenda summitului va fi probabil modalitatea în care Uniunea Europeană poate continua să sprijine Ucraina împotriva Rusiei. De asemenea, liderii statelor membre UE ar urma să evalueze progresele înregistrate de Ucraina pe calea integrării europene.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Volodimir Zelenski a apărut constant prin videoconferinţă la summiturile UE. Prima sa vizită în străinătate de la începutul războiului a avut loc miercuri, la Washington.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite