Zelenski îl contrazice pe Putin: Oraşul Mariupol nu a căzut în mâinile ruşilor

0
0
Mariupol FOTO Twitter
Mariupol FOTO Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski respinge declaraţia lui Vladimir Putin precum că oraşul Mariupol, situat pe malul Mării Azov, a căzut în mâinile armatei ruse.

Într-o scenă regizată pentru propaganda de stat, Vladimir Putin poate fi văzut joi proclamând un succes la Mariupol într-o discuţie cu ministrul său al Apărării, Serghei Şoigu, şi comunicând că nu mai este necesar un asalt asupra combinatului siderurgic Azovstal, unde s-au retras peste o mie de civili şi ultimii apărători ai acestui oraş-port considerat vital din punct de vedere strategic.

Însă, potrivit lui Zelenski, Mariupolul încă nu este o cauză pierdută.

„Situaţia este dificilă, situaţia este rea. Există o modalitate militară de pregătire şi ne pregătim pentru aceasta”, a declarat preşedintele ucrainean, precizând totodată că este nevoie de ajutor occidental pentru a-i îndepărta pe ruşi din Mariupol.

„În acea citadelă sunt peste 400 de răniţi. Este vorba de soldaţi. Ne aşteaptă zile decisive, bătălia decisivă pentru statul nostru, pentru ţara noastră, pentru Donbasul ucrainean”, a subliniat Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite