Zelenski avertizează că fiecare atac rusesc va primi „răspuns” din partea Ucrainei

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean a avertizat luni seara Rusia că fiecare atac cu rachete, ca cele din ultimul val de bombardamente de luni, va primi „răspuns” din partea Ucrainei, potrivit EFE şi DPA, citate de Agerpres.

Volodimir Zelenski. FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski. FOTO Profimedia

Volodimir Zelenski a declarat că în aşezarea Lizunovka, regiunea Cernihiv (Cernigov), o bombă a distrus o „altă şcoală ucraineană” şi a curmat viaţa unui băiat de 14 ani care se afla în apropierea clădirii, iar la Pavlograd, în regiunea Dnipropetrovsk, rachetele „teroriştilor” au omorât alți doi tineri.

„Cele mai profunde condoleanţe familiilor! Alte 40 de persoane - femei, copii şi bărbaţi - au primit asistenţă medicală în urma rănilor şi traumatismelor”, a spus preşedintele ucrainean.

 Declarația a fost făcută în obişnuitul său discurs zilnic către populaţie.

„Pentru fiecare astfel de atac, invadatorii ruşi vor primi răspunsul nostru”, a spus preşedintele ucrainean.

După ultimele atacuri cu rachete ruseşti, între care rachete de croazieră, asupra oraşelor ucrainene, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la întărirea apărării antiaeriene a ţării sale, potrivit DPA.

„Lucrăm împreună cu partenerii noştri cât mai intens posibil pentru a face ca protecţia cerului nostru să fie şi mai fiabilă”, a spus preşedintele ucrainean.

Pregătirea părţilor pentru iminenta contraofensivă are loc pe fondul unor noi atacuri cu rachete ruseşti, dintre care unul , dezlănțuit luni dimineaţă, a provocat zeci de răniţi și pagube imense pentrui  infrastructură în regiunea Dnipropetrovsk.

Este al doilea val de bombardamente ruseşti în decurs de trei zile, care de data aceasta a afectat şi Herson (sudul Ucrainei).

De la miezul nopţii până la ora 7 dimineaţa a zilei de luni, antiaeriana ucraineană a doborât 15 rachete ruseşti, potrivit președintelui ucrainean.

 Ce spune Ministerul Apărării din Rusia

Potrivit Ministerul Apărării rus, atacul - care a afectat capacitatea unor întreprinderi din industria militară ucraineană implicate în producţia de arme, echipamente militare şi muniţie - a vizat obiective militare, iar ţintele au fost atinse. 

În urma atacului cu rachete la Pavlohrad a fost lovită într-adevăr o uzină industrială, unde a izbucnit un incendiu, stins după mai multe ore, potrivit relatărilor publicaţiei ucrainene Zerkalo Nedeli, iar într-o zonă rezidenţială au fost avariate 19 imobile cu mai multe etaje, 25 de clădiri particulare, şase edificii şcolare şi unul preşcolar şi cinci magazine.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite