Zelenski îi aduce un omagiu lui Boris Johnson în timp ce primeşte premiul Churchill

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi aduce un omagiu lui Boris Johnson despre care a avut numai cuvinte de laudă cu privire la rolul jucat în a ajuta Ucraina în războiul împotriva Rusiei.

Zelenski a luat parte, virtual, la ceremonia de la Downing Street unde a primit un premiu Sir Winston Churchill pentru conducere. 

„Pot spune că acest premiu nu este doar premiul meu şi nu reflectă doar eforturile mele. Nu ar fi posibil fără cei 160 de soldaţi ucraineni, cărora li s-a acordat titlul de Erou al Ucrainei din 24 februarie”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a spus că ţara sa "nu a fost lăsată singură" atunci când Rusia a început războiul, pe 24 februarie 2022. El i-a adus un omagiu lui Boris Johnson pe care l-a lăudat pentru rolul jucat în a ajuta Ucraina în răzbiul împotriva Rusiei, relatează Cityam.com.

„Ucraina nu a rămas singură pe 24 februarie, am avut cei care ne ajutau care şi-au amintit în cele mai întunecate vremuri ce este onoarea şi care nu s-au gândit să renunţe la luptă şi vorbesc despre tine Boris. Acest premiu este şi al tău.”

La rândul său, Boris Johnson a adus un omagiu conducerii preşedintelui ucrainean, precizând că „sfidarea ta, demnitatea ta, buna ta dispoziţie au mişcat milioane de oameni şi, în timp ce te opui împotriva barbariei, ai devenit un simbol al eroismului poporului ucrainean”.

„Asemenea lui Churchill, ai înţeles că tu însuţi nu eşti leul, poporul ucrainean este leul, dar ai fost chemat să dai vuiet, vuietul libertăţii împotriva tiraniei, al binelui împotriva răului, al luminii împotriva întunericului.” i-a transmis Johnson lui Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite