Zelenski afirmă că a fost informat că Rusia îi va invada ţara la 16 februarie. Purtătorul de cuvânt susţine că se referea la informaţii de presă / Miercuri va fi „ziua unităţii“ în Ucraina

0
0
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că guvernul său a fost informat că miercuri, 16 februarie, va fi ”ziua atacului” prin care Rusia va invada Ucraina, relatează NBC News. Ulterior, purtătorul său de cuvânt a afirmat că preşedintele a făcut referire la informaţiile apărute în presă.

Statele Unite şi aliaţii săi au avertizat în mod repetat cu privire la o invazie iminentă a Rusiei, care a staţionat aproximativ 130.000 de soldaţi lângă graniţele Ucrainei la nord, sud şi est.

Rusia neagă că plănuieşte o invazie.

”Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului”, a spus Zelenski într-o declaraţie postată pe Facebook, fără a spune cine a furnizat aceste informaţii.

După câteva ore, purtătorul de cuvânt Serghei Nikiforov a declarat că Zelenski făcea referire la data anunţată în acest sens de presă.

Tot luni, Zelenski a afirmat că va transforma ziua de 16 februarie în ziua unităţii. "Vrem pace şi vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri", a spus el.

Zelenski a lăudat armata "minunată" a Ucrainei şi a spus că este "mult mai puternică decât acum opt ani”.

Zelensky a mai spus că Ucraina "doreşte libertate şi este gata să lupte pentru aceasta".

Pe 16 februarie "vom arbora steaguri naţionale, vom pune panglici albastre şi galbene şi vom arăta lumii unitatea noastră”, a conchis el.

Duminică, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat că o invazie a Rusiei ar putea începe ”în orice zi”.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite