Voronin, despre scutul antirachetă: "aceste jocuri amintesc de coaliţia antisovietică Antonescu-Hitler"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Vladimir Voronin, lider al Partidului Comuniştilor, de opoziţie, a criticat din nou decizia României de a găzdui scutul antirachetă american pe teritoriul său, făcând o comparaţie cu alianţa dintre mareşalul Antonescu şi Hitler împotriva Uniunii Sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial.

"Aceste jocuri amintesc de cele ale lui Antonescu şi Hitler, care au fost o coaliţie antisovietică în timpul celui de-al doilea război mondial", a declarat fostul lider al Republicii Moldova, în timpul unei videoconferinţe Chişinău-Moscova la care au participat şi o serie de experţi.

Voronin a pus la îndoială faptul că scutul antirachetă este îndreptat doar împotriva unui eventual pericol din partea Iranului, spunând că se creează impresia că revine era 'războiului rece'.

El a menţionat că această decizie este atât neaşteptată cât şi neplăcută pentru societatea moldovenească. În acest sens, el a reluat acuzaţiile la adresa României pentru că refuză semnarea Acordului de frontieră şi a Tratatului de bază.

"La noi aici e NATO fără frontiere", a spus Voronin, făcând referire la inexistenţa unui acord de frontieră între cele două ţări.

Potrivit lui Voronin, instalarea scutului antirachetă în România pune în pericol atât reglementarea conflictului transnistrean, cât şi statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Comuniştii moldoveni au criticat şi anterior decizia României de instalare a scutului antirachetă, în timp ce conducerea oficială a ţării a preferat să nu facă prea multe comentarii pe acest subiect

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite