VIDEO Trump promite Marii Britanii un acord comercial post-Brexit substanţial, în timp ce mii de persoane protestează la Londra faţă de vizita sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump a promis Marii Britanii un acord comercial post-Brexit substanţial, relatează Reuters.

„Vom avea un acord comercial foarte, foarte substanţial”, i-a transmis Trump premierului britanic Theresa May la întâlnirea de la Palatul St. James’ din Londra.

„Nu ştiu exact cum este programul, dar rămâi. Hai să facem acest acord!”, i-a transmis Trump, făcând referire la faptul că May urmează să îşi dea demisia vineri. Ea va rămâne însă în funcţie până va fi ales un înlocuitor.

May a afirmat că Marea Britanie şi Statele Unite ar trebui să lucreze împreună pentru a menţine pieţele libere, corecte şi deschise.

În acelaşi timp,  mii de protestatari s-au adunat la Trafalgar Square pentru un „carnaval al rezistenţei” faţă de Trump.

Organizaţia Together Against Trump („Împreună împotriva lui Trump”), speră să aducă sute de mii de oameni pe străzile din apropiere de Westminster.

Protestatarii vor trece de Scotland Yard pentru ca apoi să ajungă la Parliament Square. Acolo sunt aşteptate mai multe persoane pentru a ţine discursuri, inclusiv liderul laburist Jeremy Corbyn.

Poliţia din Londra a informat că au fost mobilizaţi 3.182 de poliţişti pentru a asigura securitatea publicului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite