VIDEO Reacţia premierului Boris Johnson după ce Curtea Supremă a decis că suspendarea Parlamentului britanic este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic Boris Johnson a spus că va respecta verdictul Curţii Supreme a Marii Britanii, care a stabilit că decizia sa de a suspenda Parlamentul a fost ilegală.

„În mod evident, acesta este un verdict pe care îl vom respecta şi respectăm procesul judiciar”, a afirmat Johnson.

„Nu sunt deloc de acord cu decizia Curţii Supreme. Cred că prorogarea Parlamentului a fost folosită vreme de secole fără o astfel de provocare”. 

Ulterior, adresându-se oamenilor de afaceri americani şi canadieni, în marja Adunării generale a ONU de la New York, Johnson a adăugat că nu va fi „descurajat din a duce Brexitul la bun sfârşit”. Johnson a mai menţionat că nu intenţionează să demisioneze, după ce liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, i-a sugerat să devină „prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată”.

Decizia Curţii Supreme, care a fost luată în unanimitate de către cei 11 judecători, marţi, spune că suspendarea activităţii  Parlamentului timp ce cinci săptămâni a fost ilegală.

Preşedintele Camerei Comune, John Bercow, a salutat decizia şi a anunţat la scurt timp că le-a transmis oficialilor să se pregătească de întrunirea Camerei Comunelor, care ar trebui să aibă loc miercuri, de la ora locală 11:30 (13:30, ora României).

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite